DIS-Norge
 
  English Norsk  

Om DIS-Øvre Romerike

kart over Øvre RomerikeDIS-Øvre Romerike er ei gruppe av DIS-Oslo/Akershus som igjen er et distriktsslag i DIS-Norge.

DIS-ØR ble startet opp i juni 2007. Formålet for gruppa er å samle medlemmene som er bosatt i distriktet for nærmere slektskontakt. Vår gruppe har medlemmer med lokal slektstilknytning til Øvre Romerike og medlemmer med slektsinteresser i helt andre landsdeler. Det er interessen for slektsforskning som er fellesnevneren, ikke bare geografisk bakgrunn.

DIS-Øvre Romerike har i alle år hatt et godt samarbeid med Ullensaker Historielag, og hver 1. tirsdag i måneden fra klokka 18.00-20.00 er det åpent arbeidsmøte på Jessheim Bibliotek. Her kan slektsinteresserte møtes uformelt, benytte bibliotekets lokalhistorie-avdeling og koble seg opp på det trådløse nettet gratis. Har du lyst til å begynne med slektsforskning, kan det å møte på et av disse uformelle møtene hjelpe deg godt i gang!

Vi prøver også å arrangere 4 møter i året med temaforedrag som har interesse for slektsforskerne i distriktet. Møtene blir lagt ut i den felles møtekalenderen. Våre møter er åpne for alle, og vi ber alltid våre medlemmer ta med seg slektsinteresserte venner. Vi avholder våre møter på Jessheim Bibliotek.

Det er alltid plass til nye medlemmer i foreningen vår. Ved å være medlem får du informasjon fra DIS-Oslo/Akershus om møter som blir arrangert ”sentralt”, vårt medlemsblad ”DISputten” som gis ut digitalt ca 4 ganger i året, informasjon fra oss i gruppa om møter og arrangementer i Øvre Romerike og ikke minst, et miljø rundt deg som kan være med å inspirere og hjelpe både når du finner nye slektsgrener eller når du står fast. Har du lyst til å melde deg inn, kan du gå direkte til DIS-Norges innmeldingsside.

DIS-Norges Slektsforum har egne fora for alle kommunene på Øvre Romerike, men også fora for alle andre kommuner i landet. Her får du hjelp av drevne slektsforskere, og folk med lokalkunnskap. Fora for tyding av vanskelig skrift og andre generelle spørsmål finnes også. Slektsforum er åpent for alle, (man må registrere seg og får brukernavn og passord) men medlemmer av DIS-Norge har flere bruksmuligheter enn de som velger å være bare gjest.

Har du spørsmål om vår lokale gruppe på Øvre Romerike, send oss gjerne en e-post: ovre-romerike@oa.disnorge.no