DIS-Norge
 
  English Norsk  

Om lokallaget i Asker

Bli styremedlem i Slekt og Data Asker

 

Slekt og Data Asker har holdt koken i 2 1/2 år med omtrent det samme styre hele tiden.  I april er det årsmøte med valg av nyte styremedlemmer.  Både Terje Nordenstam og og Mona Kristiansen er på valg, og vi søker derfor etter nye styremedlemmer.  Jobben går i hovedsak ut på å bistå ved slektskaféene en gang i  måneden, og være med på ett til tre styremøter i løpet av ett år.  Siden DIS Asker det siste året også har begynt å invitere medlemmer fra Bærum, er det sterkt ønskelig med et styremedlem derfra.  Interesserte bes ta kontakt med leder i DIS Asker Harald Sørgaard Djupvik på mail harald@sorgaard-djupvik.no.

 

 

Om Slekt og Data Asker

Slekt og Data Asker er et lokallag av Slekt og Data Oslo/Akershus som igjen er et distriktslag i Slekt og Data.

Slekt og data Asker ble startet 5. mai 2011.  Formålet for gruppen er å samle medlemmer som er bosatt i Asker for nærmere slektskontakt.  Vår gruppe har medlemmer med lokal slektstilknytning til Asker og medlemmer med slektsinteresser i helt andre landsdeler.  Det er interessen for slektsforskning som er fellesnevneren, ikke bare lokal bakgrunn.

Slekt og Data Asker arrangerer møter ca en gang i måneden med temaforedrag som har interesse for slektsforskere i kommunen.  Møtene blir lagt ut på den felles møtekalenderen.  Våre møter er åpne for alle, og vi ber alltid våre medlemmer ta med seg slektsinteresserte venner.  Vi avholder våre møter på Møterom 1, 4de etasje, Asker Kulturhus.  En til to ganger i året gjennomfører vi Nybegynnerkurs - sjekk i den felles møtekalenderen for når de går neste gang.

Det er alltid plass til nye medlemmer i foreningen vår. Ved å være medlem får du informasjon fra DIS-Oslo/Akershus om møter som blir arrangert ”sentralt”, deres medlemsblad ”DISputten” som gis ut digitalt ca 4 ganger i året, informasjon fra oss i gruppa om møter og arrangementer i Asker og ikke minst, et miljø rundt deg som kan være med å inspirere og hjelpe både når du finner nye slektsgrener eller når du står fast. Har du lyst til å melde deg inn, kan du gå direkte til Slekt og Datas innmeldingsside.

Slekt og Datas Slektsforum har eget fora for Asker, men også fora for alle andre kommuner i landet. Her får du hjelp av drevne slektsforskere, og folk med lokalkunnskap. Fora for tyding av vanskelig skrift og andre generelle spørsmål finnes også. Slektsforum er åpent for alle, men medlemmer av DIS-Norge (man må registrere seg og får brukernavn og passord) har flere bruksmuligheter enn de som velger å være bare gjest.

Har du egen slekt i Asker, kan det være greit å vite at Asker kirkelige fellesråd har en egen web-portal hvor det er mulig å søke etter graver ved Asker og Østenstad kirkegårder.  DIS Asker vil jobbe for at de samme dataene blir gjort tilgjengelige gjennom Slekt og Datas gravminnedatabase.  For å søke klikk her. For kart over kirkegårdene klikk her  Asker kirke     Østenstad kirke

Har du spørsmål om vår lokale gruppe i Asker, send gjerne en e-post til leder:  harald@sorgaard-djupvik.no (eller til en annen i styret).