DIS-Norge
 
  English Norsk  

Vita Veritas, skriv din livshistorie

Annette Holt Bratsberg fra Vita Veritas hadde omkring 100 tilhørere på høstens første medlemsmøte på Riksarkivet onsdag 7. september .

Hennes foredrag handlet om hvordan vi kan formidle vår livshistorie. Vita Veritas inviterer oss til en tidsreise bakover i tid – til den nære fortid på 1900-tallet – med spørsmålet hvorfor er det så viktig å få livs- og gårdshistoriene formidlet til våre barn og barnebarn.

Vita Veritas har i 11 år hjulpet folk til å fortelle historiene sine før det er for sent. Populære TV-programmer som "Hvem tror du at du er" og" Ditt liv" gjør dette svært aktuelt.

I tidligere tider ble historiene fortalt fra generasjon til generasjon og fortellinger vandret fra gård til gård.

Vita Veritas hjelper folk til å dokumentere sin livshistorie slik at den kan videreformidles til etterkommerne og har et tilbud til alle. Alle som har en historie de vil fortelle. Alt som er skrevet ned er bedre bevart og det er viktig å få historien ned før det er for sent. Samfunnet endrer seg og det er mange som i dag ikke kjenner til hvordan det var å leve på landsbygda.

Fortellingene bygge broer mellom generasjoner og mange synes det er flott å kunne fortelle om livet sitt til de som kommer etter.

 

Din historie er unik

Hvis den ikke blir skrevet ned , vil den forsvinne.

Noen synes det er vanskelig å komme i gang og enkelte har begynt å skrive, men ikke orket å fullføre.

Vita Veritas har en mal for de som ønsker å intervjue slektninger og andre personer og bistår med  hjelp til å skrive ut historien og lage bok med både tekst og bilder.

Anette Holt Bratsbergs lysbilder finner du her.

Tekst: Helén Tangen

Foto: Sigbjørn Elvebakken